Wednesday, October 21, 2009

Mari berdoa berjemaah

Dear Allah
Aku masih lagi stuck kat tanah malaya sebab visa tak siap lagi. Dah mati kutu dah kat sini tak buat amenda hahahaha
Mari kita analisa kenapa aku tak dapat visa lagi
1 - atas sebab-sebab yang kalut dan gila spera dan nyampah yang berbakul-bakul, borang visa sudah lambat dihantar ke agen UK Visa
2 - sebab niat memang nak berlama-lamaan sebenarnya sudah tertanam dalam hati. Jadi Allah Taala telah mengkabulkan doa dalam hati itu (yiehah!!) Dan serbab nak makan berbakul-bakul banyaknya maka Allah Taala pun menunaikan hajat yang terpendam selama ini.. Huwaa... sudah ada kesempitan di pakaian-pakaian daku!!!
3 - sebab mak kah? Adakah mak yang nak aku berlama-lamaan di sini supaya senang dan memudahkan urusan beliou? (Oh emak.... redhakanlah anakmu ini terbang kembali ke tanah beku ... sikiiiit jer lagi nak abis ni)
Pekerjaan yang dilangsaikan
1- Jumpa kengkawan
2- makan bukan-bukan
3 -lepak hari-hari sampai jemu
4 - makan macam-macam
5 - beli buku banyak-banyak (errr... cik Akuatik, Chin Peng tak dak dan Abdullah CD ada 3 buku dan setiap satu tu dlm RM30 ke atas huhuhuhu)
6- Beli broadband lalalalala
duit semakin menyusut dan aku semakin mengembang dan otak semakin sempit... Please Allah... berkatilah aku supaya dapat balik Glasgow.
Yang mengharap
Hamba yang hina dan selalu lupa bersyukur

14 comments:

rezeki said...

salam khairyn,

laa, ingat dh sampai glasgow. rupanya kat tanah melayu lagi ngeh,ngeh,ngeh

mungkin ada rahmat dan hikmah disebalik semua itu.

so, pengajian dh mula kat sana ke belum?

berdoalah dan bertawakalkepada Allah
Allah maha mendengar .
insyallah

ńĕĕń said...

Salam...

insya Allah apa yang berlaku ni ada rahmatnya yang tidak dapat kita agak sebelum tiba masanya...

apa2 pun semoga dipermudahkan segala urusan, insya Allah.

achik said...

semoga dipermudahkan semua urusan.. :)

akuatik said...

aku pun dah letih menjawab bila ko nak balik

Mimiamilia said...

i pun dah letih..
dah la tinggal sorang2
punya tunggu u balik nak buat openhouse.

sebab u tak balik maka takde la open house tahun ni (itu jawapan pada org tanya bila nak buat open house.padahal guwe memang malas nak buat pun)

DeeN said...

Akak kat Tanah Malaya lagi ker? Takpe2 semue tuh ada hikmatnya. Oh ya, drpd mati kutu tak tau nak watper. Mai la jalan2 kat perlis neh. Daku sedia menanti! :)

Imran Paris said...

La Harny...awat tak settle lagi. Jom kita doa sama2...all the best. InsyaAllah selesai within few days. Eh...anything i can help...just let me know ok...m more than glad to assist u...

mama ju, said...

Mama baru masuk n3 ni .Selamat berkenalan!K ni penulis zahrah deTigris...buku tu sangat menarik!

khairyn said...

salam

rezeki
huhuhuhu... nak baliik... tapi takda rezki lagi.. tapi best gak dok sini.. makan jer... tapi nak baliikkkk....

neen
ya memang ada rahmatnya.. sebab dah lama x balik agaknya... Allah soh dok dendiam dulu

achik
amiin

khairyn said...

akuatik
aku pun dah letih dah ni
letih tengok wayang huhuhuhu.. malam tadi tengok papadom

mimi
jadikanlah ai ni alasan yu... ai rela!!

nur
oh.. ikut hati memang daku ingin ke mana2 tapi daku tiada kenderaan huhuhu dan dana yang semakin menurun

imran
doakan ye.. err.. ko kenal rapat tak dengan gordon brown huhuhuhu

mama ju
terima kasih dan terima kasih sudi bertandang :)

izinni said...

oittt .... esok kita joli! hehehe ..

ona said...

salam,

sabor ek...hiruplah udara mesia puas2..hehe

Nora Fuad said...

as salam sis...

salam perkenalan.. baru baca review di berita harian and finally came to this blog... didoakan agar semoga dpercepatkan balik ke UK...

sis nora fuad

LEELOO-ELLEMILANO7 said...

pasal byk sgt permintaan yg berbakul2 tu...japanese food pun kata x dapat gak lagi kan...sushi tu kiranya x cukup ler yek...makanya tunggu hang balik lagi skali ler kita pergi makan japanese food tu!