Saturday, April 18, 2009

Orang Tak Lawa/Hensem

Wooohooo!
The ugly rules!

Milenia ni memang tahun-tahun untuk orang-orang yang tak berapa nak lawa tapi punya suara yang sangat mantap hahahaha. Siapa kata nak jadi terkenal, terutama dalam bidang seni suara, orang itu mesti kacak atau cantik berseri kekekeke..

Ini buktinya.

Kalau dua tahun lepas, Paul Potts buat Simon Cowell tercengang...
















Kali ini giliran Susan Boyle dari Edinburgh pula. Suara dia memang best, walaupun tak ada rupa. Kira kalau nyanyi kat radio mesti orang ingat penyanyinya cantik molek.. tapi kekekekeke... suara memang superb!



















Klik pada imej untuk ke pautan Youtube.

16 comments:

ńĕĕń said...

Salam...

Alhamdulilah... Allah tu Maha Kaya, tak berapa ikuti sebenarnya rancangan2 cam ni kat tv, kebanyakkannya tayang muka & body jer... suara tah ke mana... tp bila tengok yang ni... mmg mengancam suaranya wpun dah 40an...

nak tergelak tengok muka2 yang cam tak yakin tu... tulah jgn pandang luaran jer kan...

izinni said...

goosebumps weiiii ....

khairyn said...

salam

neen
sangatlah betulnya. Suara dorang ni memang power. Mantap.
memang suka tengok Britain's got talent ni sebab dioarang cari bukan yang boleh nyanyi aje, talent macam2. Tahun lepas budak belasan tahun yg menang tu pun bukan nyanyi tapi menari. Yang masuk final memang banyak yg nyanyi dan menari tapi ada gak yang buat persembahan silap mata, menari dengan anjing dan akrobatik. Tu sebab program ni sangat best.

Izinni
Audition ni buat kat Glasgow hehehe
best ka sora dia! perkh! Tetiba aku terbayang citer Disney. Suara dia memang sesuai utk nyanyi lagu OST Disney kekekeke

khairyn said...

izinni - kau youtube nama ni Connie Talbot.. dia ni pun pernah jadi finalist... hahaha kau mesti terharu punyalah!

ELLEMILANO7 said...

hah..aku layan britain's got talent pun kat utube...pasal susan boyle tu aku tgk lepas baca kisah dia kat yahoo...tp mmg best giler suara dia...kat tv cuma ada american's got talent jek...tp hampeh, yg best pun ada sorang budak tu nyanyi mmg best suara dia, aku pun dah lupa nama dia

seorg penyanyi yg baik bila dia bukak mulut org akan dengar nyanyian sampai menusuk ke hati bukannya melalak sampai nak tercabut urat kentut

kingbinjai said...

anugerah tuhan begitulah. adilkan?

ńĕĕń said...

Salam...

saya download video clip ni & tunjuk pada kekawan kat ofis... diaorg pun kata suara Susan ni best... siap nak save kat pc memasing... sebenarnya kekawan pun terkejut gak, almaklum yang kat M'sia saya tak ambil tahu, yg luar lak saya sibuk... tahlah ek... sungguh kalau tengok tv pun, saya lebih banyak tengok tv Indon dr M'sia ni... kebetulan kat selatan ni siaran Indon mmg jelas... bukan tak nak sokong negara sendiri... tp rancangan yang disiarkan tah apa2... tapi kalau Upin & Ipin mmg saya suka...

izinni said...

ohhh si connie tu. aku dah nengok. ko yang rekomen pun. hehehe

aku rasa britain's got talent ni lagi ok dari yang american tu.

izinni said...

btw ... talked about talent .. tomok adalah sangat happening kat malaya sekarang. hahahahaha

khairyn said...

elly,
tahun lepas tak miss Britains got talent ni tapi tahun ni dah banyak round ter miss hehehe.. American punya tak best lepas tu knight rider ada... lagi tak best kekekeke

king,
tersangatlah betulnya. sungguh adil.

neen,
dulu masa kat jb pun selalu gak layan citer2 dari singapore atau tengok tv indo, tapi tak berapa clear la.. kalau nak tengok citer indo, kena pi rumah member hehehe. Upin ngan Ipin memang best!

izinni
hehehehe lupa lak.. ada sorang lagi budak lelaki nyanyi best lupa lak namanya.
Tomok? Lagu yang buat aku nak nangis tu? kakakaka
Orang suka hati dapat balik kg, dia buat lagu tu macam kena paksa balik, kalau tak balik kena bunuh huhuhu

akuatik said...

tahun ni aku layan BGT delay sehari sebab tgk kat web itv saja huhuhuhuhu..tunggu ler aku beli tv baru nanti siap ler..

ELLEMILANO7 said...

ya betul3...tomok nyanyi lagu balik kampung sedih sampai raya ke 3 pun x ilang lagi agaknya...wakaka..aku rasa mesti dia malu giler kalau tgk video klip lagu 'balik kampung' tu..mmg dia ler yg nyanyi lagu tu, kalau x silap kita dengar masa kat mydin ke mana ntah masa bulan puasa, nasib x keluar muntah hijau kalau x mau batal puasa aku...hahahaha

tapi tomok skang dah lain...hang try ler tgk One in A Million kat utube dah xde lagi kuar sengau kat hidung cam dolu2..mmg best!

izinni said...

hhahahah kan aku dah cakap. tomok happening sekarang. sampai yang kak yong merah pun kata best. heheheh

tapi pada aku ... ok la ada perubahan sikit. just music arrangement lagu2 dia dalam OIAM tu sama je tiap minggu. bosan pulak aku.

Pa'chik said...

ada yang baru ahhh... budak yang nyanyi lagu jeksen pai lak....

Rantong said...

Salam ziarah. Sekadar pemberitahuan demi kesejahteraan hidup.

Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

banat @ saffa @ hazwani said...

Salam...
aku merinduimu..
ting tong!!

terima kasih atas doa2
insyaAllah, misi menjejaki tanah ratu akan terlaksana pada 31 may ni

mohon didoakan kesejahteraan.
jaga diri selalu, sentiasa ceria seperti selalu dan sentiasa bkongsi cerita dgn kami di sini..


love from JB!!