Wednesday, June 11, 2008

'Cinta itu sebuah perjuangan...

... cinta tidak pernah datang dengan cara murah, datang dari langit'.

Semuanya harus kita perjuangkan dan seringkali cinta itu baru mekar setelah kita melewati pelbagai macam cerita dan dihujung ceritera itu saya ingatkan;

derita itu bukan musuhnya cinta, derita itu sedang membuatkan cinta itu jadi lebih dewasa' - GDE PRAMA

Hahahaha... saja jer.. tak de kena mengena dengan aku, tapi kena banyak dengan kawan-kawan aku. Oi friends, udah-udah ler tu jiwangnye! hahaha.


Tu diaa... berangan bukan main lagi!

19 comments:

ńĕĕń said...

Salam...

tu jadual utk gi cuti2 ye... moga terlaksana, insya Allah... amin...

Cinta?... Cinta tuk lawan jenis lum lagi rasanya... masa belajar dulu puas gaklah tengok gaya kekawan yang bercinta ni... macam-macam gak... dok gelak kan depa jer lah...
tapi cinta tu kan luas maknanya...
Cinta Hakiki tu yang utama...

ELLEMILANO7 said...

agak2 dengan RM13 kat mana kita dapat pergi kat Malaysia ni?oh...pergi banting barangkali!Boler ler kita picnic kat Bagan Lalang..huh! Nak balik Ipoh dengan bas pun dah mahal tau apatah lagi dengan harga minyak skang!

Errrr...saper yang jiwang tu ye...suka berangan lak lagi...eh kenapa macam tau tapi macam tak tau...mmmm..hehehehe....walaupun berangan itu free tapi berangan yg satu ni cuma menyakitkan hati...tak gitu!

nUr@dDeEn said...

Wah! Sangat best jalan-jalan. Kalaulah buleh ikut...... :|
Hehe..
Katanya cinta itu buta, tp selalunya org yg bercinta tu 'buta'. Sukar nak menerima kenyataan kerna tak nampak jalan yg betul. Tp harap2 bukan semualah. Peace!

khairyn said...

salam

neen
hehehe.. harapannya plan cuti ni tak de rintangan. Kalau ada aral alamat dok ajelah kat Glasgow diam-diam.
Cinta? Masih belajar dan harap dapat terus mencintaiNya dengan setulus hati. :]

ely,
£13 tu budget tidor malam. Belum campur bajet jalan ngan makan huhuhuhu. Cuba cuba nak kurangkan kos ni. Mimi kena kira kos perjalanan plak. Kepala aku dah pening tengok simbol ££££££ hahaha
Cinta? Bukan ko sorang jer, aku kat sini pun dikelilingi dengan orang yang 'berchenta'. Macam2 gaya, sampai ada ambik idea aku nak buat 'I do' kat sini tuh, jangan tak caya. Anak sapa la tu kan? hahahahaha

nur
ya betul! Jalan2 memang sangat best, terutama kalau ada banya £££££ dalam poket hehehe
memang orang yang bercinta itu yang buta sebenarnya. hahaha
oh cinta itu memang asyik dong! hahaha

onna said...

salam,

selamat tiba di tanah air ahad itu hari..haris demam dua hari n batuk sebaik menhirup udara malaysia. tapi alhamdulilah di sana sehat walafiat kecuali 1st day dah masuk hospital al azhar di madinah. Biasalah, dia akan nak cuba hospital mana-mana lokasi yang dituju.hehe.kejap je lima jam, masuk air , ok n cergas semula.

Bercerita tentang cinta, pastinya jika terus mencintai Pencipta tentunya hati tidak akan kecewa selamanya...cinta sejati...

seronoknya kalau dapat jin tour scotland tu...insyallah ada umur ada rezki pastinya...

p u l a s a r i said...

salam...akak ni teman sebilik dengan akak amilia kn?

hehe salam perkenalan

achik said...

wah.. penuh jadual tu.. :D

bimmer553 said...

wah siap ada jadual lagi. ini kira tersangat hebat. selamat bercoti. scenery kat highland tu memang cantik. st. andrews is a must !

Mimi Amilia said...

adakah saya salah seorang 'friends' itu?eh..terperasan lak..muahahhaa

cuti..cuti..cuti..yay!

KAMATO said...

cuti sakan tu...selamat bercuti

13may said...

tshirt tshirt!!!

:D

akirasuri said...

Ini cuti untuk carik incet Ilham ke :D
Hahak!

Wah wah wah!
Madah pujangga..
Saya pun nak meraikan cinta jugaklah :D

zwitterion said...

nak pi jalan2 la tu..:)

Kema said...

nak pi jalan2?
tak ajak ponnnn....

jeles! jeles! jeles!

;)

cucumatlela said...

cintai pencipta cinta

blackpurple @ jowopinter said...

Cinta? Errr....

Jadual untuk Ogos?

khairyn said...

Onna
alhamdulillah semuanya beres :)
InsyaAllah aku akan call kau. Dah lama tak borak ek? Semangat betul Nel nak mai UK. Sue akan bakal jadi tour guide hehe (Abang Nel [perkh!] I know you're reading this hahahaha)

Yep, aku pun sedang 'rindu' sekarang ni. Tengah kumpul rejeki untuk ke 'sana'. Mudah-mudahan dipermudahkan untuk ke rumahNya.

InsyaAllah, aku akan ada di bumi haggis ni sekurang2nya setahun dua lagi. Aku tunggu kau datang :)

pulasari
teman serumah :)
salam perkenalan

achik,
yang lapang cuma masa ni saja. Hari lain dah penuh dengan aktiviti. hehehe.

khairyn said...

bimmer
tau tau ajelah kat sini. Semua kena plan kan?
Nak kena padatkan jadual sebab rasanya nak buat tour ni sekali ni jer lah. Itupun dah terover budget sket huhuhu
Nak menjeleskan seorang kawan, dgn bergambar kat St Andrews. :D

mimi
yay! yu lah salah seorang darinya.
Dan dia sudah tidak MIA lagi hahahaha
Yes bos!

kamato
Sekali ni jer lah kot. Itupun banyak tempat tak masuk dalam plan hahahaha


MayMay
woah! T-shirt huhuhuhuh.. erk!

ati
Adalah juga. Semoga Encik Ilham bermurah hati ek.
Mari-mari kita raikan cinta (yang sangatlah luas maknanya itu!)

khairyn said...

zwit
acara tahunan :)

kema
erk! OK jom jom
syaratnya - bawak ayam satu baldi besar hahahaha

cucumatlela
sedang belajar mencintai Pencipta cinta dengan sepenuh hati. :]

purp
hahaha kau memang sedang juara dalam cinta sekarang kan?
Aku doakan yg baik2 untuk kau dan si dia :)
Jadual untuk Ogos? Kerja kerja kerja hehehe