Friday, May 25, 2007

Aktiviti hari ni

Semalam baca ini di Metro (paper free yang selalu saya ambil dari bas) tapi lupa nak bawa balik. Jadi hari ni saya nak kongsi bersama cerita yang sama tapi dipetik dari BBC. Bacalah keseluruhan cerita ni. Menarik.


Lepas tu kita bandingkan pula dengan cerita ni. Saya petik dari blog dia. Ada beza tak diantara kedua-duanya? Yang satu negara bukan Islam dan satu lagi dari negara yang mengaku dia Islam. Menarik sungguh.



Hari ni saya nak habiskan pula buku ini. Biografi seorang lelaki yang mempunyai ranking pertama di antara the 100 most influential persons in history.

Bak kata Bernard Shaw - "If a man like Muhamed were to assume the dictatorship of the modern world, he would succeed in solving its problems that would bring it the much needed peace and happiness."
Penulis buku ini namanya Karen Amstrong. Seorang biarawati Roman Khatolik selama 7 tahun dan penerima anugerah Media dari Muslim Public Affairs Council tahun 1999.


Ada 2 lagi buku yang mesti dihabiskan sebelum sekolah bermula di bulan 9. InsyaAllah akan menjadi peneman di kala kesunyian. Atau setelah usai solat Isya' sekitar 11pm dan sementara menunggu waktu Subuh sekitar jam 1.30am.


errrr.... pa'chik, itu err esoklah citer.. hahahah

8 comments:

Pa'chik said...

ko dah tak kerja ke sekarang ni?

khairyn said...

hari ni off ler
isnin pun off - bank holiday.

Achik_Sufi said...

cam bestje bebuku tue...
achik berminat dengan buku yg pertama...cerita mengenai nabi muhammad dari kacamata biarawati katholik. boleh belikan achik satu x...?

bang_gugar said...

salam,

awalnya subuh kat sana.. kat syria dalam pukul 3 lbih baru masuk waktu.. sana pkl 1 dah subuh ya..

(",)

Pa'chik said...

lama tak dengar cerita pasal sepital ko tu...

kingbinjai said...

saya juga sedang baca buku itu : 100 most influential persons in history.

khairyn said...

salam

achik,
nanti saya tengokkan kot kalau ada sale lagi ek.

bang,
tu yang kadang2 tak larat nak tunggu. Dari 11pm sampai 1.33am. Kang tidur terlajak subuh dinasor la plak.

pa'chik
Dapat offer buat OT kat spital 4pm-8pm Isnin-Jumaat. hmmm.. tak tau la tahan tak badan??

king,
menarik bila baca tulisan Michael H. Hart pasal Rasulullah.

izinni said...

yang aku tau ... ko balik nanti ... aku akan songlap semua buku2 ko! hahahahha