Friday, July 06, 2007

Lepak tengok TV

Oh oh! Tengok talk show kat Channel 4

cerita pasal bom, cerita pasal Al-Qaeda. Satu panel kata 'kita kena usul yang agama anutan kita tidak perlu ditayang pada semua orang. Cukuplah sekadar ikon/tanda kecil untuk beritahu apa agama kita.'

Tafsiran saya :
Kalau orang Kristian, tanda agama mereka adalah rantai salib yang mereka pakai dileher. Baginya itu sudah memadai. Tidak seperti orang Islam yang suka 'menunjuk-nunjuk' agama dengan pakaian yang mereka pakai. Hah! Seperti Muslimah, pakaiannya menutup aurat. Malah ada yang lebih 'ekstrim', mata sahaja yang nampak. (Sila baca dengan intonasi sarkastik). Mungkin itu maksud tersirat dia.

Kata saya :
Oh kalau begitu, paderi-paderi, biara-biarawati pun harus tanggalkan pakaian rasmi mereka. Jangan pakai cassoks, collar atau suit hitam untuk memberitahu orang bahawa kamu paderi, minister ataupun clergy. Pakailah t-shirt pagoda dengan seluar bermuda. Yang penting kamu ada rantai salib saja.

Jerit saya :
Bodoh punya panel! Kalau kamu mengeji orang Yahudi, kamu akan dipanggil Anti-semitism, kamu tak percaya pada Kristian maka kamu dicap anti-Christ dan kalau kamu memuji orang Islam pula, kamu akan dipanggil terrorist? Huh!

10 comments:

Pa'chik said...

kesian la ngan tokcha (sami siam) yang pakai baju oren tu.. takleh pakai dah baju oren tu.

mereka tu bodoh... orang kuat ugama mereka, mengamalkan ajaran menutup aurat.. tapi pengikut dibenarkan... supaya mereka saja yang buleh masuk sorga, pengikut penuh lam nuraka.. hahaha...

kingbinjai said...

campak je tv tu kat luar!

khairyn said...

pa'chik
tok sami kalau bukak baju dia tu, jadi berlenggengla kan?? haha

king
eh eh.. tv tu tak bersalah hahaha. err.. saya suka tengok tv

ainee said...

i don't know what label they will give to the (naked) atheist.

:P

akirasuri said...

huhu.
tolong kutuk jugak. buduslah panel tu. ha ha ha.

bang_gugar said...

salam,

islam itu indah..

bagi mereka yg betul2 mengamati islam tu.. pasti dapat menjumpai keindahan itu..

tapi sekiranya dilihat pada orang islam yg hanya pada nama..

keburukan saja yg dapat dilihat..

alahai!!
(",)

Azhar Ahmad said...

Ibuk, gwe amat suka jeritan ibu.... Wah sungguh dasyatli bunyinya, apapun, perbandingan tersebut saya akui....seka

izinni said...

apa kata hang jangan pakai tudung .. pakai skaf yang macam saputangan tu. hehehhehe .. pesen gak tu kan. kalau tak pun ala2 gypsy yang orang mesia sekarang suka pakai. hahahaha

bahlol orang itu.

zwitterion said...

sy setuju dgn semua di atas kecuali dgn king..sbb king suruh campak tv...:)

Kdg2 mereka -mereka itu ckp main logik akal je, tapi b*d*h jugak..

khairyn said...

ainee,
the 'truth' hahaha

akira
memang tak panjang akal itu orang. Auta je lebih.

bang,
ye betul.

azhar
hahaha.. saya jerit kuat tau hahhaha

izinni
ye ye.. nanti aku cari skaf saputangan. Errk.. tak de la. kami guna tisu kertas hahaha

zwit
mereka nak solid evidence (kononnya la). memang tak pandai sebenarnya