Wednesday, September 10, 2008

Aku ada SETAN

Aku sudah ada Satan(ic Verses) dalam tangan untuk selama enam minggu.

Dah lama dah mengidam nak membaca buku yang menyebabkan keluarnya fatwa untuk penggal kepala si Salman Rushdie ni.

First impression aku;
Aku baru baca sampai bab 2 tapi dah mula rasa pening-pening lalat. Kena betul-betul beri perhatian baca buku ni sebab cara penuilisan dia yang sangatlah 'kreatif'. Mana yang fiksyen, mana yang tipu, mana yang fakta harus diteliti dengan hati-hati. Baca buku ni buat aku macam tengok teater pun ada. Terlalu dramatiklah pulak.

Tapi tak apa, aku ada enam minggu untuk habiskan buku ni. Sabar ye.

11 comments:

Rayyan Haries Ean Rael=R.H.E.R said...

kat malaysia takleh ada that book!

but i got mine the e-book version!

happy!

like you said the book is to ahhhh....i hardly understands it.

haish...need to know what he write.

bantalhikmat said...

banyak tu lagu rock kapak..hihii

KAMATO said...

bertuah dapat baca buku tu...

khairyn said...

haries

oh, I don't really like reading e-book, tak dak feel :)
The book intricate both indian fiction and cultures so you need to have some knowledge about them to understand. It is a blasphemy though for using the name Gibreel for a character who does not believe in religion.
Banyak lagi, but let me finish it first :)

bantal
Kau suka rock?

Kamato
Bercinta nak abiskan. Dari segi literature mungkin ok kot tapi dari segi isi kandungan. Adeh!

faridmw said...

salam.. selamat berpuasa.. moga kita diberkati selalu dgn ibadah yang kita lakukan

aku yang malas nak login tapi gedik nak mengomen said...

aku nak setannnnn

cucumatlela said...

tajuk kau buat aku rasa kejap lagi aku kena paiyer ngan kau ...
dan aku akan bersedia dengan juzuk altromen taro..........

orangjahat said...

wahhhh buku setan!!!

cepatlah baca.. cepatlah.. lepas tuh cerita balik kat sini... :D

aku cume dapat tengok ceramah Ahmad Deedat je, arwah explain balik buku tuh....

sya said...

Selamat Berpuasa Khairyn..

blackpurple @ jowopinter said...

O, ye ke?

'Midnight's Children' dah baca?

khairyn said...

farid
InsyaAllah.

Gedik
Aku tak beli so tak boleh bagi kau. Kalau beli tu aku rasa macam subahat jer bagi royalti kat dia

cucumatlela
ultraman Taro ngan ultraman Gaia sapa lebih kuat ek?
huhuhu

OJ
hahaha.. lembab sungguh nak menghabiskan. Biasalah aku kalau baca buku 'sampah' macam ni memang lembab. Otak refused to cerna kekeke

Kak Sya
Ramadhan mubarak utk kak Sya and family :)

Purp
Dah skimmed through tapi sebenarnya kurang berminat sebab kisah pasal di india hehehe.. Memilih betul membaca buku si Salman ni.