Monday, September 08, 2008

kerana kau(m) Adam.

Namanya Adam. Suka tersenyum. Manis. Kacak. Dari Poland.

Oh! Dia punya sepasang mata kelabu yang sangat indah. Buat aku terkesima acapkali bertembung dengannya.

Dan telah mengurangkan pahala puasa aku ... huwaaaaaaaaaa!!


(lain hari - lain tempat)

"You're not going for lunch?". Natalie

"Nope, I'm fasting."

"Ah! I remember you did that last year."

"Yep." Tersengih.

"You're crazy woman, you know that?"

Hahahahaha


"Come, you look like you could use a cuppa." Brenda

"Go on hen. I'm fasting." Aku.

"Oh! Is it Ramadhan?"

Angguk. Sengih

"When was the last time you eat?"

"This morning at 4am."

"When can you eat again? Tonight?"

"Yeah, 8pm."

"Crazy woman. I'd died if I didn't have my meals."




"Are you fasting?" Misi lelaki.

"Yes."

"How can you work with an empty stomach?"

Sengih. Masuk lif.


Heh! Itu baru imsak pukul 4am iftar pukul 8pm. Belum lagi tahun depan... mahu imsak pukul 3.30am dan buka pukul 8.30pm.. belum lagi akan datang yang bulan Ramadhannya dalam musim panas bila Maghribnya pukul 10pm ke atas. Huh! Sanggup ke aku puasa kat sini lagi ni?


19 comments:

mudin001 said...

balik... balik! heh :D

izinni said...

errr ... apa kena mengena adam dengan entri pasal tak makan ni? oooooo ... paham paham. hehhehe

omputih ni blur nampak sangat tak tau apa jadi kat dunia. orang2 kat sesetengah negara afrika yang berhari tak makan, minum pun bercatu tu ... berminggu baru mati.

balik ler weh tahun akan datang tu ... macam bayu. ngelat balik posa sini. hehehhe

orangjahat said...

ehh?

ko dah jatuh cinta dengan Adam The Cow??

ELLEMILANO7 said...

Ala bulan pose hang balik la mesia nih...pastu balik ler sana balik...nak buka awal lagi hang pi sabah sarawak ke...hang x rindu masakan mak hang ka?...ish..ish...sedapnyaaaaa....cuba hang bayangkan asam pedas dia,kuih wajib dia-karipap, bihun goreng...haaa mangga!!!!

khairyn said...

salam

mudin
yeay! balik... err bila ek? huhuhu

izinni
Adam? Aku suka tengok mata dia woohoo tirguda!
tak de kena mengena dengan yang lain kakaka..

ke aku bayar fidyah jer ek pas tu posa time winter kakakaka tak senunuh

OJ
Erk! Adam lembu? oh tidakkk!!!

Elly
hihihi apa kata kita pi New Zealand ka Ostolia (uh aku tak suka ostolia) sebab depa winter tengah2 tahun. hihihihi
Apa niiii! Citer pasal bihun mak aku ni. Nak mangga!!
Psst aku dah dapat baju raya hihihi

Fida Ruzki said...

wah cite rmacam nak lama2 je kat tanah ratu Mary of Scots tu je? hmmmm

aku setuju, musim panas nanti ko balik la ke KL posa kat sini.

Rayyan Haries Ean Rael=R.H.E.R said...

akak balik la m'sia,

takyah nak tunggu lama2 nak berbuka!

btw,nak mintak alamat uk akak boleh tak?nak hantar kad raya.

nanti akak email kat saya ye-
peers_smtkk@yahoo.com

Pa'chik said...

taun depan gi lah coti-coti ke niuzilan tuh... tak yah posa lelama... hahaha...

cucumatlela said...

selamat layan blues....
aku suka rock.
posa lagi lama lagi banyak pahala...ye keee?

posa je la itu bahagian kau..nak di apakan..layan je la labuuu

akirasuri said...

Kak! Jadik tak nak deting nanti? La la la la~

Weh! Sape Adam ni? Cepat pat pat cite.. *mensibuk* :))

Hahak!

MsCinderella said...

Salam...selamat berpuasa dr org jauh ni..hehe :)

AKMA said...

agaknya...agaknya...takdir Tuhan agar tercapai hasrat turunkan berat itu....di bumi sejuk barangkali...

he he he....

barangkali.

salam ramadhan
AKMA
seberang takir

zura said...

Punyalah aku baca sampai abih tak de pon cerita Adam...suspen jer

achik said...

mencabar sungguh puasa kat sana ek.. :)

khairyn said...

Fid
InsyaAllah. Kalau ada rejeki dan masa yang sesuai aku balik lah hihihihi
Ke kita nak posa kat hemisfere selatan? lalalala

haries
dah emel dah :D

pa'chik
jom!

cucumatlela
hahahaha mana ada blues.
Kang aku jazz, metal ka, zapin ka hah belum lagi joget lambak kat sini
Biasa aje puasanya tak teruk sangat sebab kat Glasgow kan selalu hujan.. sejuk

ati
insyaAllah boleh jer deting.. bila tiba masanya lalalalala
Adam? Rahsia! Uh tadi pun dia hensem lalalala

Ms Cin
hihihihi selamat selamat.
Dok kumpul fridge magnet lagi ka?
Aku punya dah ilang dikerjakan anak2 buah hahaha

akma
huhuhu.. macam ekonomi malaysia FLACTUATE. naik turun ikut musim. first year turun, second year naik third year naik fourth year???
Ramadhan mubarak! :)

zura
ADAM simpan dalam hati huhuhuhu
tirguda tirguda!

Achik
kalau Ramadhan tiba waktu musim sejuk sangatlah beshnya. Sahur kul 5.30am dan buka kul 3pm kekekeke

Fida Ruzki said...

maksud ko di negara kanggaroo dan koala bears? ish malaysia tanah tumpah darah ku ini yg paling besh. walaupun aku dah lama tak minum air khatira

MsCinderella said...

khairynn...duk kumpul lagi...tunggu nak penuh fridge lagi ni..hehe

kami link blog leh ker?

khairyn said...

fid!
podah! patriotik la plak kakakakaka.. pi sebulan puasa jer la pas tu balik la ke negaraku, tanah tumpahnya darahkuuuuuuu

MsCind
hehehe.. kang nak cari handle peti sejuk pun tak jumpa hahahaha

Fida Ruzki said...

aku nak air khatiraaaaaaa