Wednesday, August 17, 2005

run run run...

Lari! Lari! Langit dah nak runtuh!

Keadaan yang gelap kat luar mengingatkan aku tentang cerita kanak-kanak. Tadi baru aje borak dgn Sel and Shren pasal buku kanak-kanak. aku suka karya Enid Blyton tak kisahlah dalam bahasa inggeris ataupun dah diterjemahkan - Lima Sekawan - Si Gemuk dan kawan-kawan. Lepas khatam buku-buku adventure ni, aku mesti berangan. Nak jadi mata-mata gelap. Jadi private investigator, tapi sebab aku rabun dan kena pakai alat bantuan melihat, aku tak dapat jadi mata-mata gelap sebab mata aku cuma kelabu tak nampak (bukan kelabu warna - tak pakai contact lens berwarna pun).

Bila aku tengok anak-anak buah aku sekarang, diaorang ni semua macam tak ada sense of adventure. Asyik-asyik mengadap idiot box atau pun main games. Diaorang lebih kenal AF dan Malaysian Idol dari Enid Blyton Famous Five, Secret Seven, Hardy Boys ataupun Nancy Drew. Yang ajaibnya buku-buku ni ditulis berpuluh-puluh tahun dulu dan tetap menjadi favourite sepanjang zaman.

Mcm Enid Mary Blyton. Bagi aku dia penulis buku kanak-kanak yang paling prolifik sekali. Terima kasih lah pada emak dan abah yang memperkenalkan buku-buku dia pada aku. Dulu aku ada satu rak bersusun dengan buku ni. Seronok sangat bila abah beli the next book. Satu hari suntuk aku akan duduk baca. Kalau tak duduk baring, meniarap, bergolek atas katil. Akhir kata aku membaca gaya bebas.

Kalau habis baca aje, aku mesti berangan yang aku akan solve satu misteri. Ke mana hilangnya Toyol abah. (Toyol adalah nama yang abah beri pada ayam-ayamnya). Satu hari salah satu dari Toyol abah hilang. Dari sedozen tinggal 5. Masa makan tengahari, aku cerita dengan mak pasal kehilangan Toyol dan aku akan menyiasat kehilangan ayam itu. Mak angguk-angguk (dia tak geleng-geleng macam lagu tuh) sambil hulurkan aku seketul ayam goreng. Aku sambar aje dan antara kunyahan daging ayam tu, aku janji dengan mak misteri itu akan aku leraikan. Malangnya aku ada kakak yang jahat. Misteri Ayam Hilang diselesaikan di meja makan itu juga. Cis!

Bila era membaca buku misteri tenggelam, timbul pula buku cintan cintun Sweet Dream dan Sweet Valley High. Habis duit elaun aku untuk buku-buku ni. Sekarang masih ada lagi aku simpan, siap balut ngan plastik. Sayang pula nak buang. Buat wariskan pada nieces aku. Bila habis era sekolah aku naik selangkah lagi, Romance Books. Fuh! Thats where my real education begins hahaha. (Sekarang pun masih lagi di educate kan hehehe). Dari takat yang nipis-nipis terus ke tebal 400 muka. Tak tidur malam pun tak apa, pergi sekolah mengong-mengong pun tak apa. Yang penting aku habiskan malam tu juga sebab esok boleh pergi tukar dengan buku lain. Dekat tempat aku pergi tusyen, ada satu uncle jual buku terpakai. Aku rasa kalau tak ada uncle tu mesti aku tuang tusyen gak. Sebab cuma dia aje yang jadi pendorong aku pergi tusyen Tingkatan 3.

Sekarang aku dah luaskan pembacaan aku. Aku minat buku-buku travel plak. Bukan apa, kaki dah kemaruk nak berjalan. Aku asyik tenung paspot aku aje. Lagi tiga tahun nak expire. Cop baru tak de. Last destination aku Budapest. Orang sana pun dah nak mari sini, dan aku tak ke mana-mana lagi. Tak moh pergi Singapore sebab dah penuh dengan cap hijau republic tu. Boring tengok. Nak pergi Thai plak tak boleh, jerebu dah ditiupkan ke sana.

Bulan lepas time aku tak de kereta, aku naik LRT. Aku bawa buku nak hilangkan boring, tapi orang pulak dok jeling-jeling kat aku. Pasai apa? Sebab aku tak baca buku Dan Brown ke? Atau pun buku-buku yang gambar daring menghiasi cover depan? Salah ke aku baca buku War in Iraq? Aku muslim. Yes. Aku perempuan berhijab. Yes. Tapi aku bukan terrorist la.. Noooo...

p/s. Aku nak balik sekarang, tapi takut sangkut dalam jem. Dah la semalam kantoi satu solat... hish!

1 comment:

ingrid48noelle said...

='Brand New News From The Timber Industry!!'=

========Latest Profile==========
Energy & Asset Technology, Inc. (EGTY)
Current Price $0.15
================================

Recognize this undiscovered gem which is poised to jump!!

Please read the following Announcement in its Entierty and
Consider the Possibilities
Watch this One to Trade!

Because, EGTY has secured the global rights to market
genetically enhanced fast growing, hard-wood trees!

EGTY trading volume is beginning to surge with landslide Announcement.
The value of this Stock appears poised for growth! This one will not
remain on the ground floor for long.

Keep Reading!!!!

===============
"BREAKING NEWS"
===============

-Energy and Asset Technology, Inc. (EGTY) owns a global license to market
the genetically enhanced Global Cedar growth trees, with plans to
REVOLUTIONIZE the forest-timber industry.

These newly enhanced Global Cedar trees require only 9-12 years of growth before they can
be harvested for lumber, whereas worldwide growth time for lumber is 30-50 years.

Other than growing at an astonishing rate, the Global Cedar has a number of other benefits.
Its natural elements make it resistant to termites, and the lack of oils and sap found in the wood
make it resistant to forest fire, ensuring higher returns on investments.

the wood is very lightweight and strong, lighter than Poplar and over twice
as strong as Balsa, which makes it great for construction. It also has
the unique ability to regrow itself from the stump, minimizing the land and
time to replant and develop new root systems.

Based on current resources and agreements, EGTY projects revenues of $140 Million
with an approximate profit margin of 40% for each 9-year cycle. With anticipated
growth, EGTY is expected to challenge Deltic Timber Corp. during its initial 9-year cycle.

Deltic Timber Corp. currently trades at over $38.00 a share with about $153 Million in revenues.
As the reputation and demand for the Global Cedar tree continues to grow around the world
EGTY believes additional multi-million dollar agreements will be forthcoming. The Global Cedar nursery has produced
about 100,000 infant plants and is developing a production growth target of 250,000 infant plants per month.

Energy and Asset Technology is currently in negotiations with land and business owners in New Zealand,
Greece and Malaysia regarding the purchase of their popular and profitable fast growing infant tree plants.
Inquiries from the governments of Brazil and Ecuador are also being evaluated.

Conclusion:

The examples above show the Awesome, Earning Potential of little
known Companies That Explode onto Investor�s Radar Screens.
This stock will not be a Secret for long. Then You May Feel the Desire to Act Right
Now! And Please Watch This One Trade!!


GO EGTY!


All statements made are our express opinion only and should be treated as such.
We may own, take position and sell any securities mentioned at any time. Any statements that express or involve discussions with respect
to predictions, goals, expectations, beliefs, plans, projections, objectives, assumptions or future events or performance are
not statements of historical fact and may be "forward, looking
statements." forward, looking statements are based on expectations, estimates
and projections at the time the statements are made that involve a number of risks and uncertainties which could cause actual results
or events to differ materially from those presently anticipated. This newsletter was paid $3,000 from third party (IR Marketing).
Forward,|ooking statements in this action may be identified through the use of words such as: "projects", "foresee", "expects". in compliance with Se'ction 17. {b), we disclose the holding of EGTY shares prior to the publication of this report. Be aware of an inherent conflict of interest resulting from such holdings due to our intent to profit from the liquidation of these shares. Shares may be sold at any time, even after positive statements have been made regarding the above company. Since we own shares, there is an inherent conflict of interest in our statements and opinions. Readers of this publication are cautioned not to place undue reliance on forward,looking statements, which are based on certain assumptions and expectations involving various risks and uncertainties that could cause results to
differ materially from those set forth in the forward- looking statements. This is not solicitation to buy or sell stocks, this text is
or informational purpose only and you should seek professional advice from registered financial advisor before you do anything related with buying or selling stocks, penny stocks are very high risk and you can lose your entire investment.