Friday, January 04, 2008

Let it snow let it snow let it snow...

Petang semalam akhirnya salji turun. Akuatik telefon bagi tahu. Menjerit CikSue kegembiraan. Demi menjadi seorang kawan yang baik aku pun membantu dia untuk mengambil gambar snow yang turun mencurah-curah walaupun aku tahu gambar snow turun dari langit tu tak nampak dlm gambar.

Dengan semangat setia kawan, aku pun panjat kerusi. Bukak tingkap. Ambil gambar. Tak lama lepas tu salji pun berhenti. Aku tutup tingkap. Dua kali. Tiga kali. Tingkap tak tertutup rapat. Rupanya tingkap bilik tu rosak. Sekali bukak dah tak boleh tertutup rapat. Hasilnya angin sejuk sepoi-sepoi bahasa masuk dalam bilik.

Bukan aku tak boleh pindah bilik dan kembali kepada teman seranjang, tapi malaslah nak mengganggu dia. Jadi malam tadi, aku tidur bergulung duvet macam sausage roll hahahaha

13 comments:

mak lang bedah said...

Salam

Ha ha aku ingat anak aku je pegahk/ jakun tengok snow, rupanye kao n Akuatik pun sama...

Mimi Amilia said...

eik..tingkap bilik yg i nak duduk tu ker rosak...
cepat2 pernbaik..i nak balik insyaAllah 18hb
huhu

Pa'chik said...

laa... mana gambarnya?

petua orang tua kalau kesejukan, nak bagi panas [kalau ko nak jimat bil hiter tuh...]


telan cicak sekor... ekekek...

ni sungguh-sungguh nih...

ekekek....

khairyn said...

salam

mak lang
dah ada orang excited kat sebelah dengan2 aku ikut excited sekali kakakaka

cik mimi
errr ya betul! Baik cik! Akan saya uruskan. Flight landing kul berapa cik weh? Wa punya exam week tu huhuhu

pa'chik
kalau aku upload pun tak nampak snownye sikit sangat
Pasal pa suruh aku telan cicak eeeeiii geli la. Teringat aku masa kecik cicak jatuh dalam cawan teh o aku hahahaha

akuatik said...

mak lang, bila pulak aku excited ngan snow? aku tepon bagitau pasai sue ada :)

Pa'chik said...

kalau tak nak sejuk lah.. memang panas kalau telan cicak neh... ekekek... kuceng, kalau telan cicak.. memang jubor dia keluar lah...

mak lang bedah said...

Salam

Eh bukan oghang Melayu je excited tengok senow, Mat Salleh pun gumbiraa tau, esp Mat Salleh kecik..

Mimi Amilia said...

alamak..
i rasa cam kena tunda jer penerbangan pulang ke glasgow.Nak mohon visa sekrang kena mohon ATAS dulu whicl will takes 10 working dyas to be approved.haiya..tak dan nak balik 18hb

akirasuri said...

testing!
ekhem ekhem!

akirasuri said...

eh boleh pulak =))
dengki betul kotak komeng ni :))

argh!!
lapar gila bila baca sausage roll tu..
haih!

psssttt.. nanti bawak balik malaya ek snow tu :))

khairyn said...

akuatik
pagi semalam aku pi kerja dalam snow hahahaha

pa'chik
oit oit!! Apa ni? ish ish ish.. kawal bahasa tu hahaha

mak lang
sebab Glasgow ni jarang sangat snow.. asyi ujan jer

ati
huh tak perlukan alasan untuk makan hahaha

khairyn said...

mimi

uiks! Alamak... hehehe nanti i give u my exam date sekali. kena cari flight yg x clash ngan my exam date barulah boleh datang jemput.

dEW! Sukm@ said...

Salam kenal, Khairyn.. 1st time dtg bertandang.. seronok gak baca entri2 yg jujur begini.. n lastly, Salam Maal Hijrah 1429!