Sunday, April 27, 2008

Pelik tapi benar


Notis yang ditampal kat water fountain di kantin sepital

Apa yang tak kena????


Oh gambar ni Pasqual yang lukis dan letak dalam Domestic Service Room kat Wad aku.

Aku yang tak ikut kata.

Semua tak boleh! Macam-macam peraturan. Nyampah!

update 29/04/08
hahaha sebenarnya aku nak beritahu tentang susunan ayat di notis tu.
This water fountain has not to be used for filling bottles

Rasa macam pelik aje. Kenapa tak guna aje

"Don't fill bottles from this water fountain"
atau

"You're not allowed to fill water bottles." bukan kah lebih senang?

Lalu aku pun bertanyalah pada kawan aku yang menjadi editor sukan di Brunei dan jawapan yang aku terima,
"sounds bit weird, change has 2 shud n take out to"
"or change has 2 is"

Dan aku bertanya lagi sama ada boleh digunapakai atau mungkinkah tatabahasa yang salah. Jawapannya;
acceptable kot just sounds weird. by using has they might b stressing tat its a no no"

Hmm.. bahasa authoritative. Bahasa yang ada unsur-unsur ugutan ke? or else...
Maknanya kalau aku ambil juga air dari situ, aku boleh ditembak mati? hahahahaha

21 comments:

Pa'chik said...

bukan yang tu untuk isik lam botol ke? pesal takleh? pesal? cakap! cakap!!

khairyn said...

Depa tak bagi aku isi botol air kat situ... :(
Bukan air tu aku buat siram bunga. Aku minum la.. tu pun tak boleh.. sedey.
kedekut betul.. hahahaha

Najmuddin Yusoff said...

asyik berontak aje ni... rilek, rilek!

ELLEMILANO7 said...

kau bawak 'tong dram'ke maka tak boleh mengisi air kat situ? air minum pun kena catu ke...apa daaaa

tu gambar jin bertanduk tu abis cantek ler tu...kiranya bila kau nampak je gambar tu dengan harapan kau akan menangis ketakutan ler...sabar je laaa...

nanti aku email gambar jin pakai toncek yg aku lukis,pastu jgn lupa tampal kat pintu masuk sepital...kalau boleh kat ambulance & wad kecemasan skali!

Kema said...

pehal diorang tuh?
nak cari gaduh ker?

blackpurple @ jowopinter said...

kalau isi botol tak boleh, isi dalam bekas lain, tong misalnya boleh kot....

indera kencana said...

Dah orang tak kasi, takpe la Ny. Awak bawak je air masak sejuk banyak2 dr umah. Isi dlm tabung saiz besar dabak..!!

ńĕĕń said...

Salam...

Kat situ cuma di sebut botol kan, kira klu guna bekas yg lain ok kot. Sesekali tunjuk degil ni best gak, sbb kekdg saya pun wat cam tu.

Tanduk jin tu kecik jer, lukis lah pulak yg panjang & bergulung cam tanduk kambing, lps tu tampal lak kat sebelahnya.

achik said...

tanduk tu baru kuar.. x lama lagi makin panjang.. ;p

saja jaki la tu!! huhu..

our said...

imagine....*khairyn ckp nympah..hehehehehe comel le muka tu ek*

nape x leh ambik air tu ek? hospital bayo bil ke patient yg bayo bil hehehehehe

nUr@dDeEn said...

Eleh, setakat jin mate merah camtuh, ingat kakak ku yg inesen lagi gagah perkasa neh nak takot ler... OooOoo ... diorang buli kakakku yer. Sabor kak. Akak, kalo diorang tak bagi isi dlm botol akak bawak jer baldi takpon jug besor.Pastu nak kasi brutal, kumur2 sembur kat diorang hak hak hak!!

Er..harap2 daku tak ajaq akak jd brutal ekekekeee..!!

nUr@dDeEn said...

*Terkocoh2 lari*
Kak, kak .. nak tumpang tanya. Imaen [Labyrinth] tu Encik ke Puan ke Cik? He He He ...!! (pronoun. Ima 'en ek?)

Tgh menyahut seruan akak dulu, suh baca Labyrinth ;)

khairyn said...

tok
uish aku dengan rileknya mengisi botol rabina kat water fountain tu hahaha

elly
tak perlu tong dram. Aku bawak hos getah dengan kepala paip je. Pusing je kepala paip kalau nak minum hahaha.
alah! Air paip gak tu. Bukannya air yg dimasak.
Mana gambar jin pakai toncet??? Aku tunggu nih.

kema
Huh! Ngada-ngada jer tu. Bukan dorang bayar bil air pun hahaha.

Purp
hahaha. Aku bawak hos getah ajelah ye. Tong dram berat.

khairyn said...

indera
huhuhu.. bawak gak tapi selalu habis cepat. Kerja buruh ni memang memerlukan bekalan air yang banyak terutama dalam musim bunga ni. hihihi

neen
hari tu mark kena tegur sebab ambil susu. La ni tak leh ambil air masuk botol pulak. Kami pakat dah, nak mandi susu ngan air water fountain hahahaha.
Alah!Tempat tu pun tersorok, dorang tak nampak kalau kita isi air dalam botol pun. Syyyy....

achik
hahahaha memang jaki. Tu lukisan Pasqual yg buat. Yang ni pun pemalas gak orangnya hahah.

our
huhu lama tak sembang ngan our ek. Tahniah untuk ahem! Akan datang ni. Comel? huhuhu ai memang comei lote gitu hahahha

nur
ya ya.. baldi di DSR tu banyak. Kaler IJOU ada, merah, biru dan kuning pun ada. Nanti ku isi banyak2 dan kuberi mereka mandi dengan air fountain tu hahaha.
Mu tidak mengajarku brutal. Dah memang sedia kala dah.
Sebutan Ima-in atau imen pun boleh kot. Penulisnya lelaki yang sopan dan santun. Bacalah.. memang menarik Labyrinth tu. Boleh kutip banyak ilmu secara tak langsung juga. Dan yang paling penting mu mesti akan lapar sebab ada juga cerita pasal makanan huhuhuhu.. dah lapar dah ni

haries said...

salam kak khairyn,doakan saya berjaya interview untuk menyambung pengajian ke UK ye.moga dapat bertemu di sana nanti.take care and saya doakan akak berjaya.

haries said...

salam kak khairyn,doakan saya berjaya interview untuk menyambung pengajian ke UK ye.moga dapat bertemu di sana nanti.take care and saya doakan akak berjaya.

akirasuri said...

Huhahuhahuha!

Saya suka langgar peraturan..
Langgar peraturan sangat besh!
Ha ha ha! :))

Mimi Amilia said...

mak aii
kedekutnya.
ala isi jer..pedulik apa!!!

zwitterion said...

ada cctv ke kat situ?..tak yah takut isi jer..hehe

Nina Suria said...

salam nissa,kalo guna botol tak boley, ko sumbat jer getah pipe n samung hikhikhik

awat masuk spital :O

ranikumbang said...

salam

ha moleklah, aku tak boleh makan kat tempat kerja, kau tak boleh ambil air minuman...bagus, dah la kerja mcm buruh paksa...

eh ryn, aku nak tanya la, senang tak dapat kerja kerani hospital nhs...aku ingat nak tukar profesion..