Friday, April 25, 2008

Perubahan itu penting

Kata si bijak pandai, perubahan untuk menjadi lebih baik itu sangat penting. Jadi marilah kita berubah kepada yang lebih baik bersama-sama.

Perubahan yang aku sudah lakukan;

Lambakkan buku ditepi meja. Pandang hari-hari, biar nampak busy study.

Makan keropok bakar bukan goreng. Selain menjimatkan minyak dan mengurangkan pengambilan kolesterol, ia juga menjimatkan masa. Tak perlu berminyak-minyak menggoreng. Cuma susun dalam ketuhar gelombang mikro dan bakar selama satu minit 20 saat. Sedap juga (sila abaikan kelebihan karbon dan pertukaran warna di kerpok bahagian tengah).

Sekian dulu.

P/s : Iz, aku teruja dengan Andalusia. Dalam kepala sudah berpinar-pinar plot. Tapi aku perlu buat research yang sangat banyak. Huh! Tak sabar nak habiskan 'Si Manis' ni. Nanti aku bagi kau dulu tengok. Kredit sudah tentu.

Akuatik, aku belum interview bini kau lagi. Akan kulakukan setelah selesai urusan peperiksaan. Aku pun belum jumpa abang 'Hero' lagi ni. huhuhu

8 comments:

Pa'chik said...

orang jaman dulu, mereka goreng kerepok ngan pasir... heheh...

izinni said...

kredit jer?? aku nak debit .. hahahahhaa

nUr@dDeEn said...

Huh! Adakah Kota Andalusia itu menjadi latar tempat utk naskah baru? Pergh!! Terujenye!!

Er... buleh plak ek keropok bakar..? Selalunye roti, jagung, ayam, ikan, daging, seafood, kek, biskut, dll je yg dibakar huk huk huk ... er.. ada lebih? Nak sket, kak.. ;)

one said...
This comment has been removed by the author.
one said...

Salam,
I'm about to read naskhah yg ada tedi bear tu,so soon,skang ni tengah menikmati labyrinth (under same publisher)..
study postgrad ke undergrad? ada belajar sociology ya,3 jam,lamanya kelas..

tulips said...

keropok bakar? resepi baru! kreatif dan inovatif ;)

khairyn said...

salam

pa'chik
ya ka? Jaman aku ni kalau makan kerpok pasir alamat sakit perut la jawabnya hahahaa

izinni
wah itu bisa di diskusi lagi. Tak pun hang buat jer la. Kasi semangat sket kat hang.

nur
hahaha.. itu masih dalam kepala. yg dalam thumb drive pun tak lepas-lepas m/s 30 lagi ni ada hati nak buat yang lain.
Oh ini kerpok microwave. Selain sedap, ia sangat sesuai diamalkan oleh golongan pemalas seperti ku hahahaha

one
Selamat membaca!
Biasalah orang menongkah arus ni. Kerja dulu baru belajar. Still undergrad.

tulips
ye resepi turun temurun dari seorang Dr PhD di sini :)

Pa'chik said...

tak lah.. pasir tu bersih... dan halus... dipanaskan dulu pasir tu.. lepas tu baru masukkan keropok tu, macam keropok bakar lah jugak... tapi.. tak la sedap mana pun.. hahah...