Wednesday, August 20, 2008

Summer ends


Musim panas sudah tiba di penghujung. Langit semakin hilang keceriaan. Cuaca semakin mendung. Hujan turun hampir setiap hari. Suhu juga sudah semakin menurun walaupun masih lagi dalam lingkungan dua digit.

Sudah tiba masanya untuk kemas baju-baju nipis dan keluarkan kot-kot tebal, basuh dan keringkan. sediakan sarung tangan sama ada kulit atau pun yang tebal. Kain pelilit leher perlu dicari. Kasut but juga perlu diperiksa. Mana-mana lubang perlu dihantar ke tukang untuk ditampal. Cari payung. Kalau sudah rosak, perlu diganti dengan baru. Selimut tebal juga perlu dihampar di atas katil.

Musim panas sudah tiba dipenghujung.

Musim luruh bakal menjelma dan musim sejuk akan menyusul.


13 comments:

akirasuri said...

Hai kakak..

Lama dah tak tinggai jejak kat sini.. :D
Adakah sehat kakak ku ini..? :D

Oh oh! pssttt psstt.. keputusannya, hampir tetapkan hati.. Doakan ek! :D

akuatik said...

oh, bantal baru juga perli dibeli. yg lama sudah nazak hahahahha

izinni said...

ohhh punggungmu kah di atas itu? hmmm ... mari aku congak ukur lilitnya .. hmmmmm .... masih mantap! hahaha ...

haluuu friend. berbulan x jengah. aku tau ko sihat sebab ko tak contact aku. hehehe ...

wahhh spring dah nak tiba ya. aku suka spring. daun2 yg luruh dgn warna merah keemasan .. mengingatkan aku pada emas ... yaaaa emas. kalau dijual banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkk fulus yang dapat. hahahaha ...

okie dokie ... nisaa' dah nangis .. aku singgah lagi kendian. bye2. kirim salam kawan2.

adios!

ELLEMILANO7 said...

bestnya ada banyak musim...kat sini kalau tak hujan,panas....kalau tak panas,hujan...hujan...panas...hujan...panas..abis2 banjir terus...

skang ni kat tempat aku jarang2 hujan,panas memanjang tapi cuba aku basuh keta kompem jap lagi hujan...x tau ler ngapa tiap kali aku basuh keta je hujan turun...arggggghh....letih aku mandikan keta tu...oh skang aku sendiri yang mandikan dia,x mau hantar kat kedai....

bestnya kalau kat sini ada musim luruh,kalau ada musim pun musim rambutan & durian yg luruh dari pokok...itu ler musim luruh kat tanah malaya ni haaaa....daun pokok getah pun hari2 meluruh...hahaha....

kingbinjai said...

selamat menyambut musim sejuk

orangjahat said...

wahhh winter..

nnt pos kan kat aku salji yerk?? :p

Rayyan Haries Ean Rael=R.H.E.R said...

salam akak,thanks for adding me at your blog list.terharu giler ni!!

Nak tanya,coventry university kat na ye?coz i was offered a foundation in life science upgrade to degree in food science.but takda scholarship,huhu..sedih!tapi nak tau jugak lah.kat ne the uuni. and is the uni. good?

khairyn said...

salam

ati
semoga Allah beri ilham hehehe dan semoga keputusan tu yang terbaik buat ati.

akuatik
ye ye.. sungguh nazak bantal lamamu. Walaupun selalu kulipat-lipat masih lagi x besh!

izinni
aku mogok! Kalau kau boleh kira ukur lilit punggungku maknanya kau masih boleh mengira. Tapi awat masih x leh kira perbezaan masa mesia ngan uk? Next time kira!!!! Text time aku jaga bukan time aku tido wakakakaka.
nyway, its fall or autumn bukan spring la friend. spring time bunga cinta nak berputik daaaa

elly
macam aku dulu laaa... mandikan keta kat JJ wangsa maju. Kuar jer hujan menderu2. Ai tensi tau!!!
Bestnya kalau musim doryan huhuhu. Dah lama tak makan pengat doyan. Bestnya!

king
hehehe.. nak kena cari jacket baru la plak. Yang lama zipnya sudah conged!

OJ
okeh!!
kalau cair camner?

haries
no problem.. tak de hal :)
Coventry dlm Warwickshire kot. Dekat dengan Birmingham. Haries boleh google map tempat tu. Uni tu memang bagus.
Cuba apply JPA atau MARA? Lepas tu cuba apply di uni tu sendiri. Kadang2 uni akan bagi funding untuk pelajar international, tapi biasanya bagi setahun saja.
Good Luck!

izinni said...

hahaha aku pandai kira tang tu je. kan maths hampir kantoi. ekekkee

aku text hang ikut instinct la wp aku tau hang tengah tido. tunggu hang bangun nanti aku lupa la pulak apa aku nak citer.

sudah salah musim ka? mungkin sebab kat sini buah banyak luruh sampai tak larat nak makan.

baru je hari tu buat pengat derian ngan cekodok derian. masyukkk ..

13may said...

eh! aritu u kata nak beli tshirt selai kat i kan???

;)

blackpurple @ jowopinter said...

Bulan puasa bila sejuk-sejuk memang nyaman. :D

zura said...

aku sangat suka gambar yang kat atas tu...class!

Tak sempat lah White Raya ek...Autum Raya jer?

khairyn said...

izinni
oh tak leh ikut instinct hang ja. Aku bangun awal kerja cek! Buruh kasar sangat mementingkan tidur yang cukup dant tidak terganggu. Next time SABAR! huhu

aku lebih masyuk pengat pisang wow!

ahmay
saiz? alamat???
camner I nak antar kat yu kalau x de alamat?

Purp,
Memang nyaman tapi sejuk-sejuk cepat lapar huhuhu

Zura
ha ah, tak de la white raya. Autumn jer kot. Tapi tetaplah kena pakai jaket hohoho