Wednesday, November 01, 2006

kelantan dan Kuzi

Sebenarnya on that Halloween night tu, we all buat impromptu open house Raya. Tak de rancang-rancang, terus je ajak a few close friends and makan kat rumah. For those who know me, perkara ni memang susah nak percaya. I don't blame them sebab kalau aku yang buat, memang pun aku tak percaya hehehe. Ceritanya begini ...
Last Sunday, ex-housemate datang ngan mak and adik dia to attend her graduation. She just completed her masters in (I don't really know but it's got to do with pharmacy thingy) and the graduation was on Monday. Jadi dah berkebetulan mak dia kat sini, we all bawalah pergi jumpa our 'grand master' Dr Wan. As usual bila Kelantan bertemu Kelantan, Glasgow umpama Kota Baru, Pasir Mah, Pasir Puteh, Langgar dan yang sewaktu dengannya.
Gembira jumpa orang baik-baik macam kami ni di sini (ahem!) mak ex-housemate pun bercadanglah hendak mengadakan sesi bersama-sama orang di sini. Jadi hari Selasa tu, balik saja dari bershopping sakan, mereka pun bersesi perang kat dapur. Hasilnya makanan-makanan Malaysia, khususnya Kelantan seperti Kuzi daging, telur masak cili dan dalca ayam bersama nasi tomato dihidangkan kepada tetamu. Hidangan lain seperti kuih hari raya yang diimport dan 2 kuih buatan tangan sendiri (ahem!ahem! [may not entirely mine but I did help!]) turut terhidang di hadapan tetamu.
Ramai gak yang datang. Dr Wan satu family, ex-housemate's ex-housemate and her husband and family the cute witch in pink yang datang ketuk pintu earlier. All in all memang penuh dan riuh our humble flat unit.
Dalam ramai-ramai tu, pasti ada gak yang kepenatan ....

Momo tidor ngan baby Hana or should it be the other way around?

Rock-a-bye baby, in the tree top

When the wind blows, the cradle will rock

When the bough breaks, the cradle will fall

And down will come baby, cradle and all

Syyy.......

3 comments:

akuhas said...

looking at that photo of baby hana sleeping ... am missing nisaa' ...
am missing you too ... *sighhh*

nisaa' dah duduk .. dah merangkak :) .. but a bit dissapointed cause almost everybody who met her said nisaa' is a HE!!!!! arrggghhhh ... princess aku dikatakan jante! chiss!!

apa development tigris? hmmm rasanya dah 2 kali tanya nih!!

Ahmad said...

Comelnya

khairyn said...

has :

Miss yu too, miss everybody back home. Miss Afifah Aribah sangat2. Dah boleh berdiri tapi takut nak jalan. I guess usu dia tak de nak push dia bagi terduduk hahhaha. (evil usu)

Ahmad :

dia memang seorang baby yang comel. mata besar and rambut lebat. Rasanya setiap baby pun comel coz they are innocence.

p/s tak paham macamana masih lagi banyak kes buang bayi kat Mesia.