Tuesday, March 13, 2007

tagged.

Hari - Ahad.
Waktu - 7.20pm
Tempat - Bilik DSR (Domestic Service Room) Tingkat Bawah, Gartnavel General Hospital.

Tommy : Are you girls finished?
Partner : err.. yeah, just finished.
Tommy : Good.
Diam seketika.
Tommy : Is she alright?
Partner : Yes, erm.. she's...
Tommy : Oh! She's praying.

Saya, duduk atas kerusi mengadap kiblat, mengarah singki dalam bilik kecil yang penuh dengan baldi bersusun, batang mop yang bersandar - sedang solat Maghrib. Rakaat ke dua.

Tommy - dia bukan tergolong dalam 800,000 orang dewasa di Scotland yang mempunyai tahap celik bahasa yang rendah.

Saya dan 'partner' sudah tidak lagi buta kiblat hahaha. Dulu, tunggang langgang cari kiblat sebab kompas kiblat masing-masing 'kaput'. Akhirnya jumpa arah kiblat dalam Chaplaincy Room.

*******************************
Ingatkan boleh lari dari kena tag dengan iman, rupanya ada sorang budak yang suka emping pun hantar virus yang sama. Jadi dengan sukacitanya saya persembahkan gambar skrin komputer riba berbangsa Inggeris saya.

Saya suka animasi dan kartun kegemaran saya adalah seekor skunk berbangsa Peranchis yang gatal ya amat, tapi sangat bersopan-santun 'binatang'nya. Cuma sukar nak dapatkan 'kertas dinding' beliau. Kalau adapun, resolusinya sangat rendah. Saya suka juga anime Jepun. Pernah melalui zaman kegilaan yang melampau, tapi sekarang sudah insaf. Jadi kesan peninggalan kegilaan ini, saya abadikan sebagai 'kertas-kertas dinding' yang mewarnai skrin komputer riba saya.


Saya juruskan virus ini pada seorang yang tadi memberikan jawapan pada permasalahan saya. Sila beri tepukan yang gemuruh pada cik Mimi!

Oh! Banyaknya kerja saya. Peperiksaan akhir tahun tinggal dua bulan saja lagi!

17 comments:

Mimi Amilia said...

ayoyopanama!!!
Sib baik wall paperku senonoh..
ahahha

Pa'chik said...

kau tengah semayang, rekaat kedua...

sempat lagi curi dengar orang bersembang tu.. haha..

Pa'chik said...

oit oit, kerja haram apa yang aku buat tu? haha..

kingbinjai said...

ooo minat anime juga ya?

INDERA KENCANA said...

Saya juga skunk yang gatal tu..
Character dia boleh disifatkan "Macam Bagus je.."

Saya suka anime Jepun terutamanya satu anime yang bertajuk Moby Dick. Tetapi ini bukan Moby Dick yang sering dibaca di buku itu. Moby Dick ini mengisahkan peperangan purba antara Lemuria (Mu) dengan Atlantis. Jiwa Maharaja Lemuria itu kemudiannya hidup di dalam seekor ikan paus berwarna putih.

Saya cuba cari detail anime ini di dalam wikipedia. Tetapi tak jumpa. Mungkin di Jepun, ianya menggunakan tajuk berbeza.

izinni said...

ooohhh pepe le pew. "You know, it is possible to be too attractive." begitu confident skunk itu! hehehhe

uikks .. hang tak khusyuk ke solat? macam kat surau dulu ke? ekekekkee

Azhar Ahmad said...

tuhhh sakurawars bukan? Nguhahahahah......

khairyn said...

Salam

Mimi,
hehehehe... lawa wallpaper tu. Macam pernah nampak, tapi di mana ya? :)

Pa'chik,
eh eh! Tak curi la. Curi berdosa. Dah si Tommy tu berdiri kat pintu. Lagipun partner buat siaran ulangan lepas solat tu.

Laa... macamana plak folder kerja haram boleh lupa nak sembunyi. Syy... jangan bising weh!

King,
ye, dulu tersangatlah gila dengan anime ni, tapi masih dipilih-pilih. Tengok yang ada alihbahasa atau sarikata bahasa Inggeris saja hahaha.

Indera,
Pepe tu ada keyakinan diri yang tinggi hahaha. Saya sukaaa sangat dia. Bila bosan atau rasa emosional, saya mesti pasang tape (masa tu CD tak de lagi) dia. Mesti gelak2 walaupun dah tengok beratus2 kali.
"There's plenty of fish in the sea no? But I don't want fish, I want GIRRLLS" hahaha.

Pernah tengok siri Moby Dick tu di TV dulu rasanya. Memang best. Mulanya ingatkan cerita Moby Dick yang asal tapi jalan ceritanya berbeza. Ya, ingat-ingat lupa.

izinni,
'Dia' lah profile aku tu, 'Affair d'amour?' (Love Affair?) 'Affair d'coeur?' (Heart's Affair?) 'Je ne sais quoi ... je vis en espoir' (I don't know what .. I live with hope)

Weh! Weh! Khusyuk dalam solat is an art tau. Aku belum betul2 master lagi weh! Apatah lagi tu kira curi-curi masa solat tu. Mat Salleh ni mana kira dosa pahala. (ini statement bukan sebab takut sesama manusia ni. Cuma malas kalau kena bertekak je, so far tak de lagi lah)

Encik Azhar,
hahaha tertipu. Bukan Sakura Wars. Sebenarnya itu Aoyaka Motoko dalam Love Hina. Dalam keras-keras dia, dia takut kura-kura/penyu (turtles) hahaha. Lawak betul. Ya cerita tu pun ada lucah. Tapi tetap lawak.

Iman Mawaddah said...

oooo macam ni ya desktop omputih..ada kerja haram, kerja socio, kerja politics,kerja psycho hehehe

Pa'chik said...

haha.. lenkali berhati-hati, aku nak tunjuk gambar desktop tu, selepas ditapis segala ikon dulu, hahah...

izinni said...

pa'chik,
haaaa sekarang sapa yang tipu??!!! hehehhehe

Pa'chik said...

weh, bukan tipu, tapi ada benda yang harus dibiarkan misteri, tidak buleh dibongkar.. haha.. (kata kaito kid kepada edogawa conan)

13may said...

hehhe....good luck:)

ainee said...

blog pakcik imam puisi dah tutup ke? tiba-tiba tanpa pengumuman hilang tanpa berita. kena sabotaj ek?

akirasuri said...

gila anime?
ha ha ha sama seperti saya.
kak khairyn! chayo! :D

khairyn said...

salam
maaf lambat sket;

iman,
oh itu kerja haram menjanakan pendapatan yang halal.

pa'chik,
hahaha saya blogger wanita, saya penipu hahaha

izinni & pa'chik
jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri.

May
hahaha nice blog thank you.

ainee
ha ah dari hari tu cuba tapi tak leh masuk2 juga. Mulanya ingatkan server problem. Tak tahulah kenapa.

akirasuri
Saya mula minat anime sejak kecil lagi. Zaman Mospeada lagi. Sekarang rasanya dah ada Mospeada the next generation kot.

our said...

anime anime anime..(my kartun name is Gummy Alcantara toink toink)
My Kartun/Anime virus: pagi Ahad bangun pagi nak tgk kartun, Fruit Basket, Tennis Prince, Ninja Boy (hemoh hemoh)/Hatori San dll.. hari Rabu bergegas balik before 7pm nak tgk Conan, Khamis lak Naruto.. hari Jumaat Inuyasha (tapi bab bergegas balik ni bila memang bertugas di opis je dan tanpa mengambil kira hati org ekekeke..)Sejak 2 tahun dlu barulah abah stop kejut untuk bangun tgk kartun bila balik kg (bangun subuh tdo balik depan tv hehehe)..tgk movie Death Note sorg2 di TGV KLCC..
mula2 ingat pelik tapi bila tengok abang ngah pun masih layan kartun until now (dah 39th & 3 son mamat tu tp tak kronik cam saya) so virus kartun adalah 'unstoppable'(?)..tapi dah tak minat yang super2 hero tu..biarle yang hero itu adalah monster sekurang2nya kita memang telah di'anime'kan