Thursday, September 06, 2007

Sebab pa?

  1. GHA (Glasgow Housing ASSociation) taknak kawan. Dua kali hantar application kena reject. Dia kata tak cukup syarat. Dia kata tak de finance affidavit. Cheh! Buhsan!
  2. Kena bayar Council Tax. Tuan rumah dah keja jadi rumah ni kena cukai. Kena bayar bil air juga. Dahlah bil api tinggi menjulang, lagi-lagi nak masuk musim sejuk. Mesti nak pakai heater. Lepas tu nak kena bayar bil air pula. Susah juga ni.
  3. Dah dapat hint-hint dari tuan rumah, kalau susah-susah takpelah cari rumah lain, nanti saya tolong cari-carikan.
  4. Ya tak ya kena cari juga housemate baru, sebab housemate sekarang sudah dipanggil pulang sebelum disuruh datang lagi. Adeh! Orang berkuasa di universiti dia masih kurang cerdik.
  5. Cuma ada dua bas servis dari sini ke bandar. Pernah beberapa kali menunggu sampai setengah jam bas tak sampai-sampai. Pernah kena naik teksi pergi kerja. Pernah menunggu begitu lama pada bulan puasa, dan bila berjalan kaki pulang tuuuu dia lalu. Oh! Hatiku sangat sakit.
Itulah sebab-sebab mengapa perlu pindah rumah. Walaupun harga rumah baru agak sekali ganda dari harga rumah sekarang tapi sekurang-kurangnya atas nama sendiri dan servis bas memang banyak. Mungkin akan jadi satu-satunya 'Rumah Malaysia' di situ sebab ramai anak bangsa berkumpul di dua kawasan femes (Satu kat kawasan rumah lama di East dan satu di kawasan femes di South). Tapi tak pe, raya ni pun aku tak beraya. Aku kerja. Ikut hati yang merajuk, aku nak kerja dari pagi sampai malam. Biar tak beraya terus!

Oh cik Elly, memang agak jauh dari Tesco tapi kat situ dekat dengan Sommerfields ngan Iceland. Nak gi Tesco buleh, kita naik dua bas.
Oh ini juga lah yang buat aku serabut beberapa hari. Nak pindah masuk rumah dan nak masuk sekolah balik. Tapi yang best, tuan rumah aku tu baik orangnya. Dan dia bukan orang Paki yang susah nak harap tu.

p/s : Barulah aku sedar nikmatnya tidur berdua. Seranjang. Lebih-lebih lagi musim sejuk bakal menjelma. hahaha

9 comments:

kekekek.... said...

tidur... sorang pun nikmat... berdua... nikmat kalau tak tidur....
kekekek...

ELLEMILANO7 said...

Nikmat tidur berdua tu kalau ngan sama species seranjang tak beshhh....tidur ngan bantal lagi beshhhhh....hahahha...
kalau musim sejuk,kalau nak jimat letrik pi tidur kat dapur, pasang dapur gas pastu korang baring kat atas tu...panggang ler seberapa lama anda mahu & masak ler secukup rasa...miahhhaahhaha

Sastri said...

ada poohbear pun sedap gak tido... :D

izinni said...

pindah kamu sebelum kamu dipindahkan.

tidur seranjang la kamu sebelum kamu diranjangkan. errrkkk ... apa tu?

bak kata acha septriasa .. berdua lebih baik. hehehhee ...

zwitterion said...

hehe..sengih2 bc komen di atas.
ooo ini la sebabnya.apapun moga urusan menjadi lebih mudah..

khairyn said...

salam

kekekek
haha tidur memang nikmat. sorang, berdua, ramai-ramai.

elly
apa tak kata masuk je dalam oven terus, lagi best. atas bawah kiri kanan heat. Keluar je terus well done!

sastri
hahaha.. err tak leh tidor ngan binatang2 tambahan atas katil, tak reti hahaha. Nasib baik kat sebelah tu orang, kalau poohbear tu memang dah kena campak dari katil hahahaha

izinni
ya, berdua memang lebih baik. bertiga dan berempat = tak muat katil aku kakakaka

zwit
thanx. Harap2 lepas ni tak de problem lagi dah. Problem duit jer la tak abis2 hahaa

akirasuri said...

huhuhu..
saya nak tumpang sekatil buleh..
:D

khairyn said...

buat sandwich nak tak?
kita himpit ati
hahaha

akirasuri said...

he he he..
musim sejuk jadi sandwich besh tu..
ha ha ha :D