Saturday, August 04, 2007

Okeh dah..

Selesai keluarkan angin panas dari badan. Sessi untuk mengarut pula!




Periksa punya periksa... ohh! entry sudah melepasi angka 200 heh heh heh.. Lebih aktif sejak akhir tahun lepas dan bermula tahun ini. Mungkin, sebab bila dah jauh dari keluarga dan kawan-kawany yang kita kenal, kita jadi sunyi dan ingin banyak bermonolog. Banyak yang nak kita luahkan dan banyak yang nak kita ceritakan.

Saya mula berblog, sekitar tahun 2003, waktu tu hanya menukilkan pengalaman mengembara bersama rakan-rakan. Saya tak ada diari tetap, tapi saya mahu mengabadikan tulisan saya, akhirnya saya jumpa blog dan terus jadi pelanggan tetap website ini. Tulisan saya banyak di dalam bahasa Inggeris sebab waktu tu, saya lebih selesa berbahasa Inggeris. Saya rasa walaupun bahasa Melayu itu kaya tapi ia kurang expressive. Tapi lama kelamaan saya teringin pula nak berbahasa ibunda. Mungkin sebab sekarang pun dah menumpang di negara di mana majoritinya berbahasa Inggeris, saya inginkan kelainan.

Ada orang memang mempunyai bakat menulis, ada orang pula harus belajar untuk menulis. Saya dalam kategori ke dua. Saya masih belajar untuk menulis dengan baik. Sebab? Saya bukan seorang yang expressive. Dulu, saya rajin juga naik angin, tapi sekarang saya sukar untuk marah. Apatah lagi untuk luahkan kemarahan, kegeraman, sakit hati atau bengang. Kalau orang tengok saya senyum dan tanya kenapa gembira, saya tak tahu nak beri jawapan yang tepat, kecuali kalau benar-benar kegembiraan itu datang dari sumber yang spesifik - contoh; lulus periksa. Dapat duit. Dapat buku percuma. Tapi kalau kegembiraan itu datang dari hati yang tenang, saya balas soalan itu dengan satu lagi senyuman saja. Kalau sedih? Entah, kadang-kadang saya pun tak tahu kenapa saya tiba-tiba sedih atau malankolik.

Tapi yang pasti, saya suka sangat mengusik. Saya suka usik anak-anak buah saya sampai mereka menangis dan meraung bencikan saya (tak lama pun, lepas tu minta juga KFC atau McDonalds). Saya suka mengusik sampai orang yang saya usik tersipu-sipu malu. Tak kiralah lelaki atau perempuan, tua atau muda. Saya memang suka mengusik.

Jadi kawan-kawan semua terutama kawan-kawan berlainan gender ni, maaflah kalau saya terlebih ngusik atau menyakat. May, sekarang setiap komen saya pada hang, saya akan ajak dating.. tak serius sebenarnya. Tapi kalau nak bagi saya makan free... errr.. set! hahaha.

And last but definitely not the least... to my dearest dear! Muahh!!!

hahahahaha

P/s acheh acheh cheh... lupa plak nak link my dear. huhuhu. Ni baru tidur, termimpi-mimpi ni aish!

21 comments:

Pa'chik said...

oit.. yang suka mengusik neh.. hantu tau.. kekekek...

khairyn said...

bukan hantu... jin hahaha

Pa'chik said...

keluarkan angin dari badan.. ko pegi bekam ke.. atau kentut banyak-banyak?? kekekekek....

13may said...

hehhe...serius pun takpa ;)

hahha hahha hahha....

ps: muahhh untuk aku tadak ker???

hahha hahha hahha :P

Azhar Ahmad said...

Saya pun macam ibuk juga. Saya perasan saya tidak lagi hot temper pasal blog. Bila saya marah je, kasi hantam sama itu blog lah!!! Hahahahahah

zwitterion said...

ooo..suka mengusik rupanya..

khairyn said...

pa'chik
ek? bekam bukan kuarkan darah kotor ke? ye ke kentut? Atau sendawa?? atau guna catheter anging hehehe.

May
ye ke? ish! malula hahaha. Muah spesel ek? tunggu kita dating ek ek ek?? kita nak dating kat mana ni?? hahahaha

azhar
yeah! thats the spirit. Tak elok marah-marah pun. Senyum selalu. :)

zwit
usik mengusik.. pak saya panggil saya banyak auta. hahaha

blackpurple said...

Tahniah, dah melepasi 200. Semoga dapat mencecah hingga ke 2,000,000. Bagi saya kalau pandai membaca, mestilah pandai menulis. :D

Biasalah. Sesekali mengusik, sesekali terusik.. :D

Pa'chik said...

bekam angin pun buleh...

ko banyak sangat pegi makan angin minggu-minggu sudah... tu yang jadi lagu tu.. kekekek...

khairyn said...

bp,
hehe.. 2juta? ish! banyak cakap buat dosa hehe.. insyaAllah panjang umur, dimurahlebihkan rezeki hihihi

pa'chik dear,
hang bimbangkan aku ka?? ish! terharu sungguh hehehe

Pa'chik said...

err.. ada nada bimbang ke kat situ? kekkeke...

khairyn said...

acheh! malu malu plak nak ngaku hahaha

ainee said...

huu~lamenye tak melawat blog org. sy pon kategori kedua kak. cuba jaya. cuba sehingga berjaya. oh rindunya pada kelajuan dan kelancaran broadband UK! hwargh!!

akirasuri said...

wah!
ha ha ha.
cerekarama!

ELLEMILANO7 said...

ngan aku hang yang kena usik...aku lak sendiri kena usik ngan hantu...sejak hang pi sana bukan main byk bermonolog...tp paling tak leh tahan....to my dearest dear...cittt Richard Armitage lagi ka?..aku ingat kat sana ada 4 musim je mai hang terus ada extra lg satu musim...pekhh

ELLEMILANO7 said...

sebab usikan hang aku dapat si baju kuuunnnnniiiinngggg!!!!!

khairyn said...

akira
hmmm.. blush blush lalalala

elly
aku rindu kena usik hang.. aku rindu usik hang ish ish ish... Abang Chard ni la jadi peneman tido la ni huhuhu

hihihihi... aku ingat si baju kuning. Jerit kat balkoni hostel hahahaha. Jaundice sungguh!

khairyn said...

laaa lupa.. tu la hang elly, lama gak hang couple ngan dia ek?? La ni apa citer? ish ish ish..

hang memang kena cari yang lembut tala dia tu gak laa... Yang lain hampeh!

Anonymous said...

Abang Chard? hohohoho

-gputeh

khairyn said...

untuk ko Mr Thorn-ton hahaha

khairyn said...

ainee

Ahhhh seronoknya dengan kelajuan broadband di UK hahaha (unsur2 dengki nih)