Friday, August 31, 2007

Hari

Selamat Hari Mendeka ye.


Mari nyanyi lagu mendeka budak-budak sekarang.
Tanggalkan seluar kamu
Bulan depan beli seluar baru
lalalalala

Dan Selamat Hari Orang Kidal (Ogos 13) pada semua orang yang tulis dan kerja tangan kiri. Tangan taik kata orang yang tulis tangan kanan, tangan makan. Cuma nak ingatkan orang tangan-tangan kanan ni lah. Kamu potong buah potong sayur guna tangan apa? hahaha...

Kami pegang pisau tangan kiri, pegang buah-buahan/sayur-sayuran tangan kanan. Jadi siapa sebenarnya yang lebih pembersih? hihihihi

Oohhhh.. rasa seperti orang femes pula sekarang ni.


Patutla dah terasa-rasa femes hari ni. Cerita orang gigi kuat ni kuar kat dalam Metro percuma hari ini. Muka 3, satu halaman. Kebetulan sungguh, tepat dengan harinya.
updated 12:17pm

27 comments:

Pa'chik said...

lagu tu kalau tahun lepas, tanggal dua puluh satu... kekekek....

oit... bab potong buah tu... bukan kelebihan tu.. itu penyakit... alasan nak suruh aku potong buah la tuh... kekekek....

innocent said...

salam~
wahahahaha!! cam lawak...
adeh...
walaupun saya ini orang kanan,
saya xpenah kate kt org tgn krii cenggitu~
kakak dan ayah kesayangan saya kidal!
^^

achik said...

ada yang kata orang kidal pengotor ke??? hehehe

saya suka orang kidal.. slalunya diorang ni kreatif dan pandai melukis... cam ujang dan kawan saya Oja.. kak khairyn pun mesti tangan berseni kan.. ;)

khairyn said...

salam

pa'chik
lagu tu anak buah ajar hehe.

Suka potong buah ka? Ish ni yg aku tambah suka ngan hang ni pa'chik. Meh mai sini potongkan buah-buahan untuk aku... achewah!

eh budak innocent?
satu famili besar keturunan arwah nenda tak de satupun yang kidal kecuali diriku hahaha.. terasa begitu istimewa sekali. Yang bagusnya ada kidal dlm famili ni, dia akan jadi pelengkap kalau time nak longgarkan skru kat tempat2 sempit dan awkward bagi org tangan kanan hahaha. See? kanan buleh, kiri pun buleh.

achik
haha.. ada satu pakcik ni pernah ngusik sebab nampak saya dok tulih tangan kiri. dia jerkah uih tulis tangan taik ka? pengotor kakaka. Tak lama lepas tu saya nampak dia tengah kopek buah mangga. Saya jerit hooo! Pegang tangan kiri, pengotor! hahaha.. revenge is sweet lalalala

achik

Iman Mawaddah said...

Pa'chik dan Khairyn ada skandal eh hehehehe

ELLEMILANO7 said...

tangan kiri ke tangan kanan ke kalau pi makan roti canai mamak tu guna dua2 tangan sekali....haa patut ler sedap semacam...hahha...hang pun dok makan gak.
tapi masa dok serumah dulu hang ngan sue yang tangan kidal cuma aku sorang guna tangan kanan so kiranya aku ler yang istimewa dalam rumah tu....x gitu?

Pa'chik said...

nanti kalau ada masa yang sesuai, aku cerita pasal roti canai... kekeke...

akirasuri said...

hahak..
anak buah saya kata..
dia nak suruh anak dia semua tulis pakai tangan kiri.
jadi orang kidal.
sebab dia kata orang kidal ni comel.
he he he.
:)

BaYu SenJa said...

tangan kiri korek hidung maaa !!!
hehe
orang cakap rembat orang kidal ni lebih kuat dari orang sebelah kanan..
penamparnya camana eh?!!
hehe

tapi orang kidal ni kiut la :)

the model racist nation said...

Ask all malay pig go back to Indonesia.

The malay pig make Malaysia become rubbish country. Without malay pig in Malaysia - Malaysia country will become same as Singapore or Taiwan.

Where malay pig came from? Indonesia? Arab? Africa? What happened to our Orang Asli? They are the original settlers here, they should be the true real bumiputras. Not the babiputras we have here.

What is wrong with the babiputras? Highest crime rates, highest divorce rates, highest number of criminals, highest number of drug users, highest number of rapists.

A genetically flawed race (babiputras) cannot be fixed by politically.

What have we got now?

Brain drain, economic disparity getting wider, poor education system, racial segregation, widespread corruption, inefficiency and uncompetitive on the government departments and others.

Sad. Sad. Sad. The question asked by many of my fellow Chinese is this - Why can't you just tell the malay pig to adopt Chinese culture which is superior?

It makes no difference whether I am a Chinese, Indian or for that matter, anyone else, even a Mat Salleh. I am speaking as a human being to a malay pig like you.

If you malay pig don't like the non-malays here, then go back to Sumatra, Jawa, or wherever your ancestors came from, and give this land back to its rightful master, the Orang Asli.

If Malaysia is to divide into two countries with malay pig taking the east, and the west to the Chinese and the Indians - watch that the malay pig starting to migrate to the west illegally for a better future.

It is no wonder Singapore is a country which is 50 years ahead of Malaysia.

You know something - once outside the perimeters of Malaysia, these malay pig are so small in value even a dog has more value than them!

Everything in Malaysia is a joke when it comes to the malay pig. They are laughed at by everyone in this world for being incompetent, lazy, useless morons.

From research, this peninsular was part of the Siamese empire way before these malay pig from Indonesia invaded it.

Still so thick skin, don't want to go back to Indonesia.

Achik_Sufi said...

salam,
moga khiryn c hat slalu...pasal buku 2, bole gak...cuma achik nak tahu camne achik nak membayarnya...?

p/s; kalau nak pos, pos ke alamat nie...malaysian student association in syria,p.o.box 12879 damascus syri atau kirim kat pelajar mesir yang nak datang ke syria,slalunye ramai pelajar dari sane datang ke c nie time musim panas.
thanks...

khairyn said...

salam

iman
hahaha menyakat jer. Nak bagi hidup lebih ceria kekekeke.

elly
haha roti canai. rasanya aku biasa makan roti canai guna satu tangan jer la. tapi kalau roti telur tu, mesti guna fork and spoon kan kan kan. ko belanja aku makan roti canai ek nanti.Erk antara ko ngan kami, memangla ko ni minoriti hahaha

pa'chik lagi
ha.. tu nak matikan selera aku dgn cerita roti canai ko la ni. ish!

akira
hehe.. memang la comel. Tapi payah gak hidup dalam dunia yang serba serbi nak kanan neh hehehe

oh bayu,
nak cuba try test ke kena penampar orang kidal ni? Jangan menyesal ek hahaha..

dey mister spammer
next time, if you want to comment, make sure you get all your facts correct. I refuse to stoop so low to your level eh. Aren't you a stupid lot? If not happy, then go migrate la! Got no money ah? Go sell your pigs somewhere else. Goblok!

achik,
ok nanti saya belikan ye dan saya suruh kawan yang nak datang ke mesir poskan ke syria. nama achik hehehe? email la kat saya details tu ye. buku apa lagi nak?

Pa'chik said...

kekekke... kena sepem lagi... suka sangat deme tu ngan ko kan... kekekek....
mereka ni banyak orang borneo kot... baru pandai main internet... kekeke...

haha... cerita ruti canai tu... baca la nanti...

akirasuri said...

kak!
suka beno dia dengan blog akak..
ha ha ha..
ada kimia ek :p

Pa'chik said...

komen enchek sepem tu, kutip dari unsaiklopidiya je... mereka tu.. entah paham ke tidak yang ditulis... singapura pun entah-entah tak penah pegi pun... kekekek....

zura said...

Ny,

Kemain lagi pa'chik tuh!
Aku rasa dialah peminat ko yang uno.
Heheheh...aku doakan jer...yang baik.

Achik_Sufi said...

tulisje nama achik sufi, rasenye bebudak c nie dah tahu kot tuannya...he2...(tinta_midani@yahoo.com)

khairyn said...

salam

zura
uish! jangan macam tu, kang dia nangis kang tak larat nak pujuk hahaha. Aiyoh makcik, tada apa-apa laa.. sakat saja.


achik sufi
ok set! hari ni agak lewat dah.. esok saya mail la ye. Check la website. dia ada tulis banyak buku. yang 2nd hand memang less than £1

khairyn said...

salam

ok patah balik

pa'chik
sebab aku x block ip dia. haha saja tunggu bila lagi nak mai. ewah! cepat gak datangnya tu.

akira
huh! orang pemes la katakan. sukahati dia la nak duduk dlm alam dia sendiri. Bising2 pun masih lagi dok kat Mesia. Pi la migrate ke Ostralia tu ke. Kan ke puak2 dorang ramai kat situ.

pa'chik
aku rasa samada dia orang yg sama tulis dalam unsaiklopidiya tu kot. banyaknya masa dia buat benda2 tak berpekdah tu

kingbinjai said...

m/s 3??? apsal metro aku takde pun?

nUr@dDeEn said...

Merdeka!

Feewittt! Sewittt sangat lagu tuh!

Hehehe.. kira atau kanan sama saja di sisi Allah swt!

blackpurple @ jowopinter said...

Itu Metro mana tu?

Saya juga ada seorang sahabat yang kidal. Man Kidal namanya.

Pa'chik said...

itu metro orang puteh... kekek....

Sastri said...

tak pernah plak terfikir mcm tu pasal orang kidal... to me, they're kinda special sbb lain dari kebiasaan... :D

izinni said...

amboiiii pa'chik .. hahahahhaa

pengunjung tetap. pengomen setia. hehehhehehe ... sama2 kidal lak tu. anti-virus pun .. huhuhuhuhu ingat lagi tak pasal "NJJ" tu. hahahahhahaa

Pa'chik said...

woi woi.. dah blog lain sume-sume cuti merdeka...

izinni said...

SODAHHHHHHLAAA .. lagi mau ngelat. hahahhahaa ...

NJJ je la cepat. hehehhee ... aku la yang paling gumbira.